søndag 5. april 2009

Vi sender utenbys

Vi tar kr 50 i frakt pr par.

Si ser aller helst at barnet er med når man kjøper sko. Dette for å forsikre oss om at ditt barn får rett sko.
Alternativt kan du stikke innom en skobutikk i nærheten og be dem å måle barnets fot.
Dersom dette ikke mulig, vil jeg anbefale å tegne barnets fot på ett stykke papp, og ta det med i butikken. (For dem som ikke har mulighet til å komme i butikken, kan scanne tegningen og sende dem til oss, så vil vi måle den. Ikke forminsk tegningen. Barnet må stå oppreist og ha kroppsvekten på føttene når man tegner av.


For store sko gir ikke føttene riktig støtte, som kan føre til at barnet får feil holdning, og dette kan føre til at barnet blir hjulbeint. Dersom skoene er for store ”knekker” de i det området rundt tærne, som kan være ubehagelig når man går. En for liten sko kan være skadelig for barns knoker og muskler. Husk på at små barn sjelden klager over for små sko. Barn krøller ofte tærne innover når de prøver sko.



NÅR DU KJØPER SKO Du bør ha på deg den type sokker du kommer til å bruke i de skoene du kjøper. Du bør prøve begge skoene, det er sjelden at begge føtter er like store. Skoene skal være behagelige, og gi føttene mulighet til å puste. Helkappen skal være fast og slutte godt om hælen. Det skal være god plass til tærne. Minimum 12 mm .Vi anbefaler 15 mm. Innleggsålen skal være fast, slik at den støtter foten, men gi en behagelig gange. Sålen skal være slitesterk. Merk deg hvilket materiale skoene er laget av. Ettersom barn vokser, endres deres skobehov med alderen. Pass på å kjøpe sko som er tilpasset barnets alder.



0 til 12 måneder Skoen skal være meget tøyelig og vedhengende.

1 til 3 år Vedhengende, lette og konsistente, slik at føttene holdes i riktig stilling

3 til 6 år Konsistente med en viss tykkelse på sålen. Som i tillegg til å holde barnets fot i rett stilling, hjelper til å dempe når barnet hopper omkring og leker.




6 til 16 år
De samme egenskaper som over, men en eller annen egenskap kan være mer fremhevet enn andre, ettersom hva skoen skal brukes til.
Ring eller mail oss dersom det er noe du lurer på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar